Hoortraining

Train thuis en onderweg

Met de AudioFitness App of met de klassieke AT-3000 kunt u de slimme hoortraining zelf uitvoeren. Het is ontwikkeld in samenspraak met wetenschappers en audiciens.

U traint horen en verstaan, beter richtinghoren, beter verstaan van uw gesprekspartners, alles volgens een gepatenteerde methode die al 20 jaar succesvol wordt toegepast. Met of zonder hoortoestel.

Al bij een dagelijkse training van 15-20 minuten zien we gemiddeld na enkele weken verbeteringen in waarneming, aandacht en spraakverstaan. U zult het zelf merken! Om die resultaten vast te houden is het nodig om na de intensievere periode door te gaan met een lichtere training van 15-20 minuten per week.

Intensieve periode en onderhoudsfase

De intensieve fase bestaat uit oefeningen om uw low-level functies en daarmeeuw hoorvermogen (weer) op te bouwen en te versterken. Het programma wordt in overleg met uw AudioFitness-audicien samengesteld en u kunt de oefeningen thuis of onderweg zelf uitvoeren.

Na deze fase van enkele weken wordt een test afgenomen bij de audicien en worden uw resultaten besproken. U gaat vervolgens verder met de onderhoudsfase, waarin de nadruk ligt op het vasthouden van de goede resultaten. In de onderhoudsfase oefent u nog 1 maal per week.

Waarom trainen?

Horen doen we niet alleen met, maar ook tussen de oren. Wat je hoort, wordt pas in de hersenen geïnterpreteerd. De vaardigheid van ‘horen tussen de oren’ wordt beïnvloed door veroudering, ongeacht hoe goed de oren zelf functioneren.

Deze veroudering gaat heel geleidelijk. U merkt het bijvoorbeeld aan een toenemende gevoeligheid voor lawaai of doordat u eerder vermoeid bent tijdens een gesprek.

De bewezen AudioFitness-training richt zich op dit proces en verbetert horen en verstaan in veel situaties:
– U voert weer ontspannen gesprekken, ook in een rumoerige omgeving
– U kunt geluiden uit verschillende richtingen beter plaatsen
– Telefoneren gaat weer zonder moeite, ook in achtergrondlawaai
– U mist minder en kunt weer “tussen de regels door” luisteren
– U profiteert veel meer van uw hoortoestel

Test uzelf!

Download de AudioFitness app en test uzelf. Of u kunt op deze website direct twee oefeningen online doen. U hebt alleen een hoofdtelefoon/oortelefoon nodig.