Voor consumenten

Wanneer uw gehoor slechter wordt, kan er een moment komen om een hoortoestel aan te schaffen. Gebruik van hoortoestellen leidt in het algemeen tot een verbetering van het horen, vooral belangrijk bij het spraakverstaan. Maar het is geen wondermiddel waardoor uw hoorproblemen als vanzelf verdwijnen.

Slechthorendheid leidt tot een verandering in het horen, u verliest dan bepaalde auditieve informatie. Dit proces verloopt meestal geleidelijk gedurende vele jaren. Een hoortoestel probeert (een deel van) het verlies te compenseren. Met een hoortoestel zult u moeten wennen aan het geluid dat u hoort en – bovendien – leren om er betekenisvolle informatie uit te halen.

Opnieuw leren luisteren

Ook spraakgeluid verandert door een hoortoestel, iets waaraan u zich zich geleidelijk mag aanpassen. Wie ondersteunt u bij het opnieuw leren luisteren? Er wordt helemaal niet of onvoldoende gewerkt aan het verbeteren van uw luister- en verstaanvaardigheid.

Hoortraining

Om optimaal te profiteren van het hoortoestel moet dat uiteraard goed zijn ingesteld, maar daarnaast is oefening belangrijk om er ook het beste uit te halen. Daarom is er ook een hoortraining nodig om horen en spraakverstaan te verbeteren. U krijgt meer zelfvertrouwen, voelt u zich minder beperkt en niet buitengesloten.

AudioFitness

AudioFitness hoortraining richt zich op wat er ‘tussen de oren’ gebeurt, door de zogenaamde centrale hoorfuncties te trainen. Klik hieronder voor meer informatie over AudioFitness, de slimme hoortraining.

AudioFitness App
Achtergrond
Horen en verstaan
AudioFitness aanpak
Trainen