Aanpak AudioFitness

Zelf doen: Audio Analyse met de app

De AudioFitness app biedt een gratis Audio Analyse van twee belangrijke centrale hoorfuncties. Download de app en doe zelf de test met Audio Analyse. Geen goede score? Ga dan naar een  AudioFitness expert.

Quick check – AudioFitness screening

De AudioFitness expert doet een screening (snelle verkenning) om te bepalen hoe de centrale auditieve verwerking is. Daarbij  worden 2-3 belangrijke centrale hoorfuncties getest.

screening

Als u resultaten haalt die lager liggen dan wat voor uw leeftijd gebruikelijk is, dan kunnen verdere tests worden gedaan en is het advies om te beginnen met een systematische training van uw centrale hoorverwerking.

Basisvaardigheden van de centrale hoorverwerking

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat niet alleen schade aan de oren (de periferie) een oorzaak is van gehoorverlies, maar ook de afname in de centrale low-level functies. Deze basisfuncties zijn essentieel voor het horen en tegelijk erg kwetsbaar: ze verminderen al vanaf jonge leeftijd (20+). Dit is een natuurlijk proces dat zich bij iedereen voordoet. Echter, in tegenstelling tot schade in het oor is dit proces wel omkeerbaar. Door regelmatige en doelgerichte hoortraining kunnen deze low-level functies weer gereactiveerd worden. Klik hier voor meer informatie over de low-level functies (verschijnt als pop-up).

Trainen