Hoortraining

De AudioTrainer 3000

Train thuis en onderweg
De AudioTrainer-3000 is het apparaat waarmee u de slimme hoortraining zelf gaat uitvoeren. Het is ontwikkeld in samenspraak met wetenschappers en audiciens.

De AT-3000 is makkelijk te bedienen (3 knoppen), met de mogelijkheid om thuis of ergens anders te oefenen. U heeft er geen computer of internetverbinding voor nodig. U traint horen en verstaan, beter richtinghoren, beter verstaan van uw gesprekspartners, alles volgens een gepatenteerde methode die al 15 jaar succesvol wordt toegepast. Met of zonder hoortoestel.

at_3000Al bij een dagelijkse training van 15-20 minuten Al vanaf dagelijks 15 tot 20 minuten oefenen zien we gemiddeld na enkele weken verbeteringen in waarneming, aandacht en spraakverstaan. U zult het zelf merken! Om die resultaten vast te houden bevelen we aan om na de intensievere periode door te gana met een lichtere training van ca. 15 minuten per week. 

Hieronder een introductiefilmpje van de AT-3000 met uitleg over de bediening en voorbeelden van enkele trainingen.

INTENSIEVE PERIODE EN ONDERHOUDSFASE

Het AudioFitness-programma bestaat uit twee fasen.

De intensieve fase bestaat curve_upuit oefeningen om uw low-level functies en daarmeeuw hoorvermogen (weer) op te bouwen en te versterken. Het programma wordt in overleg met uw AudioFitness-audicien samengesteld en u kunt de oefeningen thuis of onderweg zelf uitvoeren.

Na deze fase van enkele weken wordt een test afgenomen bij de acurve_leveludicien en worden uw resultaten besproken. U gaat vervolgens verder met de onderhoudsfase, waarin de nadruk ligt op het vasthouden van de goede resultaten. In de onderhoudsfase oefent u nog 1 maal per week, nog steeds met de AT-3000.

U kunt er ook voor kiezen om een stap verder te gaan. De AT-300 biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om te trainen met achtergrondlawaai. Dan kunt u uw vaardigheden nog verbeteren! Met spraak of ander rumoer om u heen kunt u uw centrale hoorvermogen op de proef stellen, wat u ondersteunt bij het communiceren in lastige akoestische omstandigheden.

Waarom trainen?

Horen doen we niet alleen met, maar ook tussen de oren. Wat je hoort, wordt pas in de hersenen geïnterpreteerd. De vaardigheid van ‘horen tussen de oren’ wordt beïnvloed door veroudering, ongeacht hoe goed de oren zelf functioneren.
Hoertakt_engl

Deze verouderen gaat heel geleidelijk. U merkt het bijvoorbeeld aan een toenemende gevoeligheid voor lawaai of doordat u eerder vermoeid bent tijdens een gesprek.

De bewezen AudioFitness-training richt zich op dit proces en verbetert horen en verstaan in veel situaties:

  • U voert weer ontspannen gesprekken, ook in een rumoerige omgeving
  • U kunt geluiden uit verschillende richtingen beter plaatsen
  • Telefoneren gaat weer zonder moeite, ook in achtergrondlawaai
  • U mist minder en kunt weer “tussen de regels door” luisteren.
  • U profiteert veel meer van uw hoortoestel
Handleiding

De Nederlandstalige handleiding voor de AT-3000 kunt u hier lezen en downloaden. Na afdrukken direct als boekje (A5-formaat) te gebruiken.

Test uzelf!

U kunt ook direct twee oefeningen van AudioFitness online doen. U hebt alleen een hoofdtelefoon/oortelefoon nodig.