Aanpak AudioFitness

Quick check – AudioFitness screening

Een screening is een snelle verkenning waar met een korte test wordt bepaald hoe goed de centrale verwerking is. Bij de screening worden 2-3 belangrijke centrale hoorfuncties getest.

AudioFitness_ScreeningAls u resultaten haalt die lager liggen dan wat voor uw leeftijd gebruikelijk is, dan is het advies om te beginnen met een systematische training van uw centrale hoorverwerking.

 


Basisvaardigheden van de centrale hoorverwerking

Oefening van oor en brein – Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat niet alleen schade aan de oren (de periferie) een oorzaak is van gehoorverlies, maar ook de afname in de centrale low-level functies. Deze basisfuncties zijn essentieel voor het horen en tegelijk erg kwetsbaar: ze verminderen al vanaf jonge leeftijd (20+). Dit is een natuurlijk proces dat zich bij iedereen voordoet. Echter, in tegenstelling tot schade in het oor is dit proces wel omkeerbaar. Door regelmatige en doelgerichte hoortraining kunnen deze low-level functies weer gereactiveerd worden. Klik hier voor meer informatie over de low-level functies (verschijnt als pop-up).


Gedetailleerde meting

Diagnose
De volledige AudioFitness-meting onderzoekt 8 basisvaardigheden van uw gehoor. Dit gebeurt met een professionele centraalaudiometer en speciale software voor analyse en rapportage. De uitgebreide analyse van uw centrale hoorcapaciteit geeft u het overzicht en aanwijzingen voor verdere training.

Nauwkeurige analyse
Uw resultaten worden nauwkeurig vastgelegd en geanalyseerd door de MediTOOLs software. Het verloop van elke test wordt in heldere cijfers en diagrammen weergegeven.

bild1_right_indexU krijgt ook een rapport waarmee u uw resultaten kunt vergelijken met referenties en doelstellingen. Daarin staat ook een heldere uitleg over de metingen en aanbevelingen op maat.

Trainen