AudioFitness bij de audicien

U kunt AudioFitness gemakkelijk opnemen in uw audicienspraktijk. De hoortraining maakt u dan een vast onderdeel van uw aanpassingsprogramma.

AudioFitness verloopt in een aantal duidelijke stappen:

  • Intake en snelle screening
  • Uitgebreide meting (nulmeting)
  • Hoortraining
  • Tussentijdse evaluatie
  • Evaluatiemeting
Quick check – AudioFitness screening

Bij de screening worden 2-3 belangrijke centrale hoorfuncties getest. Dat kan met behulp van de AUDIO4LAB Centraalaudiometer of met het speciale en efficiënte BASS-programma.

AudioFitness_ScreeningAls uw klant resultaten haalt die lager liggen dan de norm voor die leeftijd, dan is de volgende stap een uitgebreide meting van alle 8 centrale hoorfuncties en een vervolg naar de AudioFitness hoortraining.

 


Uitgebreide meting

De volledige AudioFitness-meting onderzoekt 8 centrale hoorfuncties oftewel

low-level functies

.
Dit gebeurt met de professionele AUDIO4LAB Centraalaudiometer en speciale software voor analyse en rapportage.
Meditools screenshotDe resultaten worden nauwkeurig vastgelegd en geanalyseerd door de bijbehorende MediTOOLs software. Het verloop van elke test wordt in heldere cijfers en figuren weergegeven. De uitgebreide analyse en rapportage van de centrale hoorcapaciteit van uw klant is onderdeel van een nulmeting.  Het geeft een helder overzicht en aanwijzingen voor verdere training op maat.

De centrale hoorfuncties zijn essentieel voor het horen en tegelijk erg kwetsbaar: ze verminderen al vanaf jonge leeftijd (20+). Dit is een natuurlijk proces dat zich bij iedereen voordoet. Echter, in tegenstelling tot schade in het oor is dit proces wel omkeerbaar. Door regelmatige en doelgerichte hoortraining kunnen deze low-level functies weer gereactiveerd worden.

Naast de centrale hoorfuncties is het ook van belang om de spraakverstaanvaardigheid te meten. Dit gaat door middel van een CVC-test die afzonderlijk wordt afgenomen. Ook de CVC-test is onderdeel van de nulmeting.


Training

Na de uitgebreide nulmeting en aanbevelingen voor de hoortraining gaat uw klant zelf aan de slag – onder uw begeleiding. Dit gebeurt met de Audio-Trainer 3000, een gebruikersvriendelijk apparaat waarmee de klant zijn/haar eigen training thuis of onderweg kan doen. Het is volledig stand-alone, dus er is geen computer of internet nodig.

at_3000Een zelfstandige training van 15-20 minuten per dag gedurende 6-8 weken. Dat komt (meestal) overeen met de proefperiode voor een hoortoestel. De aanbeveling aan uw klant is ook om tijdens de training het proefhoortoestel minimaal 8-10 uur te dragen. Dat bevordert de acceptatie en de gewenning. Uw klant houdt zijn/haar vorderingen bij in een AudioFitness dagboek.

U kunt eventueel halverwege de trainingsperiode een tussentijdse evaluatie inplannen. Om de AT-3000 uit te lezen, voortgang te bespreken en gewoon contact te houden en uw klant te motiveren.


Evaluatiemeting

Na de trainingsperiode van de klant voert u een uitgebreide evaluatiemeting uit met de AUDIO4LAB Centraalaudiometer. Dit is feitelijk de eindmeting. Daarin onderzoek u weer alle 8 centrale hoorfuncties en analyseert en rapporteert u de resultaten. Deze resultaten vergelijkt u met die van de nulmeting (of eventuele tussentijdse meting) en daarmee wordt het effect van de training direct duidelijk.

U regelt het hoortoestel optimaal af en uw klant gaat verder met een onderhoudstraining met de AT-3000. Dat wil zeggen 15-20 minuten per week, om de behaalde resultaten te behouden.